SLIDER

Nak Cairkan Hati Isteri ? Pasti TERHARU Dengan 5 Cara Ini


Isteri itu sifatnya penuh emosi. Baik ketika menguruskan anak-anak mahupun menguruskan keperluan suami, isteri akan uruskan dengan perasaan. Sebab itu kadangkala ada merungut sikit, menegur sikit, luahan hati sikit. Kalau suami yang tak faham dikatakan isteri membebel. Walhal itulah kasih sayang isteri yang prihatin.

Tugasan isteri ini mencabar sebenarnya. Baik yang bekerja mahupun yang duduk rumah sepenuh masa. Sampai 24 jam tak berhenti dan rehatnya cuma sekejap saja. Balik kerja pun masih nak kena sediakan makan minum suami dan anak-anak. Isteri yang baik, dia tak merungut. Buat saja, tapi keletihannya kalau tak dibalas dengan rasa cinta suami memang boleh makan dalam.

Ini Cara suami Boleh Buat 

1. Tolong Basuh Baju & Sidai

Kalaulah dari kecil mak tak ajar suami memasak, cubalah ajar diri jadi tukang cuci keluarga yang hebat. Belajarlah sabun mana yang perlu diguna, punat mana yang perlu ditekan nak bagi baju bersih ikut standard keluarga. Lakukan sampai isteri anda kata 'Tak tahulah nak guna mesin basuh tu macam mana, sebab selama ini abang yang buat'.

2. Belanja Pelukan Dari Belakang

Masa isteri tengah penat memotong bawang ke, basuh pinggan mangkuk ke, peluklah isteri dari belakang. Penuh kasih agar pelukan kasih sayang itu dapat meredakan rasa lelah isteri. Sesekali buat kejutan begini memang membahagiakan. Nanti bila gaduh-gaduh kecil, isteri akan kenang tindakan simple yang lagi membahagiakan ini. Bila rasa nak merajuk lama-lama pun tak jadi.

3. Imamkan Solat

Kalau tak dapat buat setiap 5 waktu, dapat buat waktu maghrib setiap hari pun dah seronok sangat. Isteri dan anak-anak akan rasa kedekatan di hati anda. Lagi bagus, waktu berdoa kuatkan bacaan dan doakan untuk anak isteri. Biar mereka dengar pengharapan anda. Jangan lupa beri tazkirah dan harapan anda sebagai suami dan ayah. Aura positif dari tindakan ini memang lain dari yang lain.

4. Jalan-jalan Itu Penting

Walaupun isteri anda berdikari orangnya. Tapi bawalah dia berjalan ke tempat yang dia suka. Pegang tangannya masa berjalan. Haish! Masa bercinta yang dilarang tulah nak buat, dah halal tau pulak segan. Jangan sampai hubungan cinta renggang, suburkan seiring dengan usia perkahwinan itu. Makin lama, cinta makin dalam.

5. Setiap Bulan.. Belilah Belanja Dapur

Beli yang asas; beras, gula, susu, sayur, ikan. Yang lain-lain boleh tong-tong dengan isteri. Jangan sampai isteri fikir 'asyik-asyik duit kita yang keluar'. Bahaya betul pemikiran sebegini. Boleh buat hubungan jadi makan dalam, bernanah dan akhirnya berdarah.Bahagikanlah siapa yang bayar bil, rumah atau kereta.

Kalau anda mampu tak perlu bebankan isteri. Duit isteri bekerja biarlah dia nak buat apa pun. Percayalah isteri yang baik dia akan tahu bahagikan kepada simpanan anak-anak, simpanan kecemasan dan masa depan. Jangan segan berkongsi masalah kewangan dengan isteri. Bila anda tak pernah berkira dengan isteri, ketika anda susah, simpanan isteri itulah yang akan dikongsi dengan anda tanpa perlu memulangkannya semula.

Kredit : Karangkraf 

Via Mingguan Wanita

Hantarkan luahan kisah anda di sini ==> lamanqaseh/borang

No comments

Responsive Advertisement

RECENT COMMENTS

Contact Form

Name

Email *

Message *

Contact Form

Name

Email *

Message *

Online

Artikel Lain

© LAMAN QASEH • Theme by Maira G.