SLIDER

Halatuju Keseluruhan Laluan Selepas SPM yang Wajib IbuBapa Dan Pelajar Tahu Berserta Syarat Kelayakan!

 


Haluan selepas SPM sememangnya menjadi dilema kepada pelajar. Ramai dalam kalangan anda yang tidak tahu apakah pilihan laluan yang boleh diambil dan apa kepentingan laluan tersebut dalam menentukan masa depan anda. 

Jika ada yang sudah memilih pun, pastinya tertanya-tanya adakah keputusan SPM yang diperolehi memenuhi syarat kelayakan yag ditetapkan, adakah laluan tersebut akan memperolehi ijazah dengan cepat (fast-track), bagaimana dengan kos pengajian, apakah kelebihan dan risikonya, dari segi pengiktirafan bagaimana, struktur pengajian? serta pelbagai persoalan lagi.

Oleh itu, kami kongsikan kepada anda perbandingan untuk semua iaitu 8 laluan yang wajib diambil bagi melayakkan anda menyambung pengajian ke peringkat ijazah (degree) seterusnya dianugerahkan segulung Ijazah Sarjana Muda (degree). Perbandingan adalah dari segi struktur kursus, tempoh pengajian, sesi pengambilan, kos pengajian, penilaian gred, pengiktirafan, kelebihan, kelemahan dan syarat kelayakan.


SIJIL TINGGI PELAJARAN MALAYSIA (STPM)

FOUNDATION (ASASI AWAM & SWASTA)
DIPLOMA
MATRIKULASI KPM
INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAMME (IBDP)AUSTRALIAN MATRICULATIONCANADIAN MATRICULATION
AMERICAN DEGREE TRANSFER PROGRAMME
Sudah memilih haluan yang dirasakan mempunyai lebih banyak kelebihan?. Jika ya, kongsikan bersama rakan-rakan anda yang lain untuk manfaat bersama. Hantarkan luahan kisah anda di sini ==> lamanqaseh/borang

No comments

Responsive Advertisement

RECENT COMMENTS

Contact Form

Name

Email *

Message *

Contact Form

Name

Email *

Message *

Online

Artikel Lain

© LAMAN QASEH • Theme by Maira G.